VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Ismét fogynak a működőképes buszok Miskolcon. Kísért a múlt?

2014-12-10
By

Kigyulladt egy csuklós Neoplan Miskolcon, a tűzoltóknak kellett a lángokat megfékezni. Már láttunk ilyet Miskolcon, az okok pedig nem sok jót sejtetnek. Exkluzív videók a busztűzről, amely figyelmeztetés a városvezetésnek, 2014 májusa óta rossz irányba mennek a dolgok.

2014. december 6-án szombaton – feltehetően műszaki hiba miatt – kigyulladt egy csuklós busz, mégpedig egy modern, alacsonypadlós, Neoplan típusú csuklós autóbusz Miskolcon, Hejőcsabán. Az eseményről bővebb információ és fénykép mindeddig nem került nyilvánosságra – minden bizonnyal szándékosan. Egyesületünk azonban megmutatja a tűzesetet bemutató exkluzív videót, amely alapján kijelenthető, hogy az autóbuszban tetemes, sokmilliós kár keletkezett és az sem kizárt, hogy a járművet selejtezni kell.

Videó1
Videó2

Az eset pikantériája, hogy ugyanezen jármű néhány évvel ezelőtt már kiégett egyszer.

Munkában a tűzoltók Munkában a tűzoltók Itt már befejezték a tűzoltók

Meggyőződésünk, hogy korántsem véletlenről van szó, hanem ez az eset annak a vészjósló folyamatnak a következő eleme, amely az elmúlt hetek-hónapokban újra megerősödni látszik a miskolci közlekedési vállalatnál. A nem megfelelő karbantartás és az állagmegóvás hiánya miatt sorra dőlnek ki a hadra fogható járművek. Augusztusban ezt még tüneti kezelésként, leselejtezett huszonéves kecskeméti buszok beszerzésével próbálta meg orvosolni a cég. Pár hete azonban már az a szégyen is megesett, hogy a menetrendi változások során pozitív fejlesztésként bevezetett 38-as autóbusz vonalát ketté kellett vágni járműhiány miatt.

A valódi tél pedig még csak most kezdődik. Nagyon reméljük, hogy nem fog újra bekövetkezni ugyanaz, mint másfél évvel ezelőtt, amikor az utasok hiába várták a buszokat a megállókban, azok nem mindig jöttek… Az ok a dilettáns cégvezetés, a karbantartások elmaradása volt. Ezeknek a folyamatoknak egy vezetőváltás vetett véget, amely gyorsan eredményeket hozott, és alig egy éven belül sikerült stabilizálni a járműkiadást. Azonban a mór megtette kötelességét, mehetett, most pedig újra azt látjuk, az eredményeket sutba vágva ismét a miskolci közösségi közlekedés szétverése indult meg, visszatértek a fenntarthatatlan gyakorlathoz. Ismét, időben szeretnénk jelezni a városvezetésnek, hogy ez az út sehová sem vezet.

(A képek és a videók mobiltelefonnal készültek. Köszönet a készítőknek!)

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *