VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Győr, Miskolc: Európai Mobilitási Hét VEKE-programokkal 2013-ban is

2013-09-22
By

A VEKE győri helyi tagszervezete 2007 óta aktív részese az Európai Mobilitási Hét programsorozatának. Egyesületünk idén ismét saját sátorral várja az érdeklődőket a győri Megyeháza előtt, valamint újdonságként ezúttal már Miskolcon is megjelenünk!

Az Európai Mobilitási Hét már a korábbi években is számos olyan kezdeményezésre adott lehetőséget, amelyek közül néhány a győri programsorozat évről évre visszatérő eleme lett, mások pedig szervesen beépültek a város közlekedésébe.

2007-ben javaslatunkra közlekedett Győrött először a citybusz, amely 2011 szeptembere óta állandó, a menetrendben meghirdetett vonalként szolgálja ki a Belváros belső közlekedését, és egyre népszerűbb az utazóközönség – elsősorban az egyetemisták – körében.

A Bagolybusz, vagyis a kísérleti győri éjszakai járat – szintén a VEKE javaslatára – 2008-ban indult először útjára. Sajnos a kiteljesedésre egyelőre nem került sor, mivel az amúgy évről évre népszerűbb szolgáltatás finanszírozására nem született megoldás. Bár az önkormányzat a korábbi években kísérletet tett a szórakozóhelyek bevonására, a megkeresésre sajnos minimális volt az érdeklődés. Idén hatodik alkalommal indulnak útnak a 900-as és 911-es járatok a szórakozóhelyek és a lakótelepek között: természetesen továbbra is bízunk abban, hogy ez a kísérlet sem lesz hiába való, és előbb-utóbb nem csupán a Mobilitási Hét egyik közkedvelt eseménye, hanem a városi közlekedés állandó eleme lesz a győri éjszakai autóbusz, ahogy ez egyesületünk munkája révén Budapesten és Miskolcon is történt.

A tavalyi évhez hasonlóan a VEKE győri helyi tagszervezete idén is saját sátorral várja a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket, ezúttal a győri Megyeháza előtti téren, 2013. szeptember 21-én (szombaton) 10 és 17 óra között. Sátrunkban helyet biztosítunk egy autóbuszszimulátor-játéknak, továbbá a győri autóbusz-közlekedésről szóló teszttel próbálhatják ki tudásukat a látogatók. A teszt legjobb eredményét elérő jutalma egy 10-es gyűjtőjegy! Ugyanitt a Kisalföld Volán autóbuszos „relikviák” jótékony célú vásárát tartja.

Új programként Miskolcon 2013. szeptember 22-én (vasárnap) 9 és 15 óra között a Népkertben várjuk az érdeklődőket a közösségi közlekedést népszerűsítő programokkal, valamint az elmúlt időszakban a VEKE javaslatára bevezetett utasbarát közlekedési megoldások bemutatásával. Szintén lesz busz-szimulátor és a közösségi közlekedési tudását is letesztelheti mindenki a totóval. Csak a VEKE sátránál kapható az új miskolci Skoda villamos papírmakettje.

Szeretettel várjuk a közösségi közlekedés barátait az Európai Mobilitási Héten mind győri, mind miskolci programjainkon!

A közösségi közlekedéssel kapcsolatos további programokról a Kisalföld Volán Zrt. illetve a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. honlapján olvashatnak.

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *