VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

A civilek üdvözlik a döntést a budai fonódó villamosokról

2011-05-10
By

A Budai Fonódó villamoshálózat megvalósítása érdekében tevékenykedő és annak előmozdításában komoly szerepet vivő civil szervezetek – a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület a Budapesti Városvédő Egyesület, a Magyar Kerékpáros Klub, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Közlekedési Klub és a Greenpeace Magyarország – üdvözlik Budapest II. kerülete képviselő-testületének mai döntését az NFÜ kompromisszumos javaslatának elfogadásáról.

A civil szervezetek egyúttal köszönetüket fejezik ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek, amely kompromisszumos javaslatával lehetővé tette a kedvező döntés meghozatalát. Örömteli, hogy hamarosan megvalósulhat a Moszkva téri leágazás, felújítják a 17-es villamos pályáját a szükséges közúti rekonstrukcióval együtt és részben rendezik a Moszkva tér felszíni közlekedését is. Egyúttal pedig összekötik a 17-es és a 19-es villamos vonalát is, amelynek megvalósítása nem hagyható el, miután ez az összekötés képezi a fejlesztés lényegét. Ily módon Észak- és Dél-Buda között átszállás nélküli kötöttpályás kapcsolatok jönnek létre, naponta tízezrek utazását könnyítve meg.

A kerületi képviselőtestület döntése azt is jelenti, hogy amennyiben a Fővárosi Önkormányzat a módosításokkal ismételten benyújtja a projektet az NFÜ felé, a kerületi önkormányzat a megállapodásnak megfelelően kiadja a szükséges tulajdonosi és kerületi szakhatósági hozzájárulásokat.

A civil szervezetek a továbbiakban is aktív figyelemmel fogják kísérni a beruházás sorsát, amelyet példaértékűnek, az egyik legfontosabb, az élhető város és a környezet fenntarthatósága irányába tett elköteleződésnek tartanak.

Budapest, 2011. május 10.

Dorner Lajos elnök, Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület
Götz Eszter titkár, Budapesti Városvédő Egyesület
László János elnök, Magyar Kerékpárosklub
Lukács András elnök, Levegő Munkacsoport
Dr. Mészáros Péter elnök, Magyar Közlekedési Klub
Szegfalvi Zsolt igazgató, Greenpeace Magyarország

Kapcsolódó anyagok:

Korábbi anyagaink:

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *