VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Sikeres volt a VEKE akciója a buszsávok megmentéséért

2009-10-27
By

Sajtótájékoztatón Tiba Zsolt főjegyző és Demszky Gábor főpolgármester ígéretet tettek arra, hogy valamennyi tervezett buszsávra lesz forrás; egyben megköszönték a VEKE-nek, hogy szakmai indokokkal alátámasztva kiálltak a projektek mellett.
A VEKE vasárnap hívta fel a figyelmet arra, hogy a közgyűlés elé tervezett javaslatok alapján veszélyben hat megtervezett és indokolt budapesti buszsáv. Később a Magyar Kerékpárosklubbal közösen javaslatot is tettünk arra, milyen más költséges, de indokolatlan beruházás leállításával lenne felszabadítható elegendő forrás a buszsávokhoz.

Tiba Zsolt főjegyző a köszönetnyilvánításon túl elmondta, hogy bár a Szentmihályi úti buszsáv építéséhez hiányzó pénzt más helyszínen, de ugyancsak buszsávokra tervezték elkölteni; a tömegközlekedés gyorsításának fontosságát felismerve azonban mégis módosítják a pénzügyi terveket, garantálva, hogy valamennyi már megtervezett buszsáv megépül, a Pesti úti sávon még hiányzó pozitív uniós támogatási döntés kimenetelétől függetlenül.

A Pesti úton kívül buszsáv épülhet a Szentmihályi úton, a Dózsa György úton, az Andrássy úton, a Dél-pesti kórháznál és a Krisztina körúton.

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *