VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Új szelek a BKV-nál: a VEKE elnökségi tagja a felügyelőbizottságban

2006-12-19
By

A Fővárosi Közgyűlés döntése kapcsán a VEKE elnökének levele az Egyesület támogatóihoz, a közlekedésbarátokhoz, honlapunk olvasóihoz.


Tisztelt olvasók, Tisztelt közlekedésbarátok!

Nagyszerű hírrel szolgálhatunk. Egyesületünk elnökségi tagját és Közlekedésfejlesztés munkacsoportjának vezetőjét, Vitézy Dávidot a Fővárosi Közgyűlés nemrég egyhangú döntéssel, minden egyes fővárosi választott képviselő szavazatával – tekintet nélkül párthovatartozására – a Budapesti Közlekedési Zrt. Felügyelő Bizottságának tagjává választotta. A felkérés alapvetően azt célozta, hogy az utasok közvetlen érdekeinek nézőpontja hivatalosan is képviseletet kapjon a budapesti közösségi közlekedésért felelős társaság felügyeletében.

Nagy siker ez egyesületünk életében, erőt mutató, komoly elismerés, amelyet eddigi állhatatos munkánkkal érdemeltünk ki. Nem kitüntetés, hanem lehetőség, mellyel feltétlenül élni kívánunk, az általunk képviselt szakmaiság és az utasok nevében. Az információk forrásához közelebb kerülve idejében lépéseket tudunk tenni, ha szükséges és nem utólag kell félresikerült intézkedéseken “javítani”. A FB tagság nem politikai poszt, a delegált sem politikai, hanem tulajdonosi delegált, a Fővárosi Közgyűlés egészét képviseli. Mi a magunk részéről a törvény betűje szerinti értelmezést követjük és tudjuk, az egyesületünk által delegált tag a törvényesség szerint fog eljárni. Azaz, a tulajdonos, a Főváros érdekeit kísérli meg képviselni és érvényre juttatni. Egyesületünk megítélése szerint azonban a BKV Zrt. tulajdonosai az önkormányzaton túl végső soron az adófizetők, akik megfelelő minőségű és mennyiségű szolgáltatást várnak el, mindezt úgy, hogy a végén a pénztárcájuk se lássa kárát. Ezt Vitézy Dávid mindig szem előtt fogja tartani, ezzel először biztosítva a BKV Felügyelő Bizottságában a szolgáltatói, utasközpontú szemlélet érvényre jutását.

A BKV életében számos más változás is bekövetkezik napjainkban. A VEKE bízik abban, hogy a BKV új vezérigazgatójával és menedzsmentjével az együttműködésünk a korábbiaknál lényegesen eredményesebb lesz és civil szervezetünk segítő együttműködésben tud majd közreműködni egy jól működő, hatékony, rugalmas és minden tekintetben a budapestiek javát szolgáló BKV megteremtésében.

Mint az Egyesület elnöke, az általam képviselt tagság, az egyesület elnöksége, valamint a magam nevében is maximális támogatásunkról biztosítom Vitézy Dávidot. Az egyesület, a közlekedésbarátok, a közlekedési szakma és nem utolsó sorban az utazóközönség csak nyerhet ezzel a döntéssel. Ezúton is köszönjük a Fővárosi Közgyűlés támogatását és bizalmát!

Gratulálunk megválasztott tagunknak és sok sikert kívánunk a nehéz feladathoz.

Dr. Gábor Marcell

a VEKE elnöke

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *