Kísérleti jelleggel éjszakai járatok indulnak Érden | VEKE
VEKE
Városi és El?városi Közlekedési Egyesület

Kísérleti jelleggel éjszakai járatok indulnak Érden

2005-06-20
By

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület Érd-Diósd helyi tagszervezete megalakulásakor elsődleges céljaként tűzte ki, hogy mindent megtegyen azért, hogy induljanak éjszakai járatok Érd és Budapest, Etele tér között illetve Érd város területén belül is, hiszen erre véleményünk szerint igen nagy szüksége lenne a 60 ezer lakosú településnek.

A Volánbusz Rt. Neoplan Transliner N318 L/NF típusú 15 méteres alacsonypadlós autóbusza, Autóbusz állomás, Érd (forrás: Friedl Ferenc)

A Volánbusz Rt. Neoplan Transliner N318 L/NF típusú 15 méteres alacsonypadlós autóbusza, Autóbusz állomás, Érd (forrás: Friedl Ferenc)


Többszöri levelezést folytattunk ez ügyben a Volánbusz Rt-vel, de mindig elutasító választ kaptunk anyagi okokra hivatkozva, miszerint ezt a cég nem tudja megfinanszírozni.

Június 2-i keltezéssel menetrendi értesítőt adott ki a Volánbusz Rt mely szerint 2005. július 1-től három hónapos kísérleti jelleggel szabad és munkaszüneti napokon új éjszakai járatokat fognak közlekedtetni az alábbi indulásokkal:

Budapest – Diósd – Érd autóbuszvonalon:

Budapest, Elete tér autóbusz állomásról indul: 1.10 és 2.40 órakor

Érd, autóbusz állomásról indul: 0.30 órakor

Budapest – Érd-Parkváros – Érd autóbuszvonalon:

Érd, autóbusz állomásról indul: 1.40 órakor

Ez a járat csatlakozik a Diósd felől érkező járatra, így biztosított az átszállás lehetősége is.

Érd 6. számú viszonylaton (Autóbuszállomás – Riminyáki út – Bem tér):

Érd, autóbusz állomásról indul: 3.10 órakor

Bem térről indul: 0.15 órakor

A VEKE Érd-Diósd helyi tagszervezete kezdeményezte az éjszakai járatok indítását és kitartó munkánk eredményeképpen ezt sikerült is elérnünk. Köszönet érte a Volánbusz Rt-nek! Reméljük minél több érdi lakos igénybe fogja venni az új járatokat és a három hónapos kísérleti üzem után véglegessé válnak – hétköznap is – , hiszen értük dolgoztunk oly sokat ez ügyben.

Related Posts with Thumbnails

Hozzászólások



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *